att vara aktivist och leva ett liv.

I våras hade jag kunnat kalla mig för aktivist med bravur. Jag vaknade, och kanske drog ut och delade flygblad på väg till skolan. Eller kanske var det en affischering eller någon aktion. Jag åkte på konferenser och sov på scouthus under kurshelger. Jag ansträngde rösten för att skrika slagord bland tusen andra, eller övade fram rösten genom megafonen för att övertyga och peppa mina meddemonstranter. Det bästa jag visste var att packa väskan och veta att jag snart skulle få umgås helt ostört med ung vänstrare i en hel helg, eller att plugga och analysera dokument och motioner.

Jag önskar att så var fallet fortfarande. Jag bär min pin, där det står ”aktivist” men ibland känns det som jag ljuger. Istället för att tacka ja till ungefär världens bästa jobb på ung vänster storstockholm valde jag att direkt börja studera på min drömutbildning, och all den tid och kraft finns inte kvar för att engagera mig i demonstrationer, affischera med kamrater eller lära känna de grymma aktivister från västkusten.

Jag undrar, får man vara aktivist även fast man bara är aktivist i hjärtat? Får man kalla sig aktivist fastän man måste skriva i kalendern att betala medlemsavgiften för att förbundet blivit så distanserat från ens hjärna att även sådana basala saker försvinner? Kan man kalla sig aktivist fastän man har valt en annan väg? Att man kämpar med studierna, vill hitta sina nya vänner och lära sig vad ens nya, fria liv i Göteborg innebär? Jag önskar, önskar, önskar, att jag lär mig denna underbara kombination av studier+vänner+ung vänster, men det är ärligt talat riktigt, riktigt svårt.

Jag har inte glömt er, kära socialister, kära feminister. Jag har inte glömt bort er, och min kämparglöd brinner än.

Skärmavbild 2014-10-18 kl. 18.41.27

riksting i Herräng i våras. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s