by girls or for girls

För er som är spelintresserade behöver jag knappast tipsa om Humble Bundle. Det är nog något ni har hört talas om och utnyttjat förr. Något jag däremot vill upplysa är dock att gå in på deras hemsida just denna vecka och köp några spel. Du får hem 7 spel med kvinnliga huvudroller och du stöttar denna organisation:

Kollat klart? Yay. Inte? Jag tänkte ändå skriva några rader till.

Jag har varit intresserad av gamingvärlden i ganska många år och skitit i den kritik som förts mot kvinnliga gestalter i och bakom skärmen. Att jag var tjej betydde att killar i min guild gärna hjälpte mig på WoW, och jag tyckte själv att många kvinnliga karaktärer i actionspel såg så mycket sexigare och brutalare ut i sina tunna, helt opraktiska plagg.

Men egentligen är ju detta absurd. För mig var det som en liten sten som börja rulla och samlade på sig små erfarenheter här och där tills den till slut var förödande. Kvinnliga huvudroller är ovanliga, de sexualiseras, de kritiseras hårt i media och ofta ifrån trivialiteter som kläder, deras trovärdighet ifrågasätts och ärligt talat känns det ibland som att män ibland bara släpper ett spel med en kvinnlig protagonist någon gång ibland för att få lite pluspoäng hos oss kvinnliga spelare, utan att behöva bry sig om innehåll som i de vanliga spelen (typ Assassins Creed III: Liberation). Allt detta är bara en manifestation av sexismen i verkligheten, bara att den är så skyddad av de män som spelar och har övertaget.

Jag tror som Games for Girls. Jag tror att vi behöver några kvinnor bakom skärmarna som får bestämma vad vi ska spela. Jag tror att vi behöver tjejer som tror på sig själva, därför att de kan mycket, i gamling världen. Jag är trött på att folk ska tro mindre om en kvinnlig spelare för att hon är tjej. Vaddå ska ni börja klaga på kvinnlig gaming-biologi? Det håller inte.

Mitt tips: köp dessa spel, gärna för lite mer än bara 1 dollar, men såklart varje dollar räknas. Och såklart länken: HÄR

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s