dag 1 av det nya politiska klimatet.

Valet är viktigt, men kampen fortsätter även efter. Det var det jag tänkte skriva när jag planerade detta inlägg igår. Det stämmer visst fortfarande. Valet är ju viktigt, men kampen måste ske varje dag, i skolan och på arbetsplatsen, på krogen och i hemmet. Men idag har vi vaknat till ett nytt Sverige där kampen fortsätter för varje individ, och inte bara de socialister och andra som tror på folkmassor och solidaritet.

Med det nya politiska klimatet kommer ingen undan en fortsatt kamp. Inte någon. Jo Fredrik Reinfeldt kanske, och kanske kan kristdemokraterna lyckas slingra sig ur denna.

Inte bara att SD detta val lyckats skramla ihop 13% röster fyllda av missnöje och ilska. Dessutom förtydligar Stefan Löfven att ett samarbete med Vänsterpartiet inte kommer ske. Alltså ligger (V)i i opposition. Det blåser vindar av missnöje och en strävan efter en kamp, och Löfven väljer att sätta sig i mittensörjan och inte bestämma något alls. Som en rädd valp ser han med stora ögon både åt höger och till vänster och letar nya kompanjoner.

Ärligt talat vet jag inte vad som hända skall. Om Löfven lyckas få fram ett budgetförslag som godkänns, och sedan få fortsätta en politik där höger och vänster drar dragkamp i var sitt arm. Eller om förslaget förnekas, och det måste börjas om från början. Ärligt talat vet jag inte. Jag vet att jag är rädd, orolig, för SDs frammarsch. Men jag är desto mer stolt över mitt parti, mitt förbunds och min rörelses tydliga fråntagande från Löfven, högern och framförallt rasismen.

Kampen fortsätter, rasismen ska krossas. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s