När andra älskar den man ska älska mest.

Jag försökte göra slut med min pojkvän idag. Jag vet inte varför. På riktigt. Jag sökte febrilt efter argument men mellan varje krystat försök fick jag erkänna att det bara ”kändes fel.” Tills han satte ord i min mun. Jag måste hitta mig själv.
Stop och belägg. Tryck inte på krysset och tysta inte mina ord. Nej jag ska inte iväg på roadtrip med ryggsäcken som min bästa vän. Jag ska inte prova naturliga psykadeliska droger. Jag tänker inte hångla upp varenda en varenda kväll sökande meningen med livet.
Nej. Jag var tvungen att erkänna för honom att jag för ett tag sen tappat mina åsikter, mina personlighetsdrag och min vilja.
Jag hade lärt mig att ena dagen skrika mig hes mot hans eviga festande och nästa dag tävla ikapp varje ölsänkning.
Jag hade ägnat dagen åt att kräva en samtyckeslagstiftning och kvällen att stöna utan protest och utan att tänka på mitt egna samtycke.
Men såklart att jag inte erkände hur mycket jag var på låtsas när alla i min omgivning tyckte så mycket om honom. Då blev mitt enda syfte att bli hans andra halvt. Att få segla på hans framgång.
Det är klart att jag skapade en fasad. Mina problematiseringar möttes av tvek och motargument och jag lärde mig att tvivla mig själv. Så småningom slutade jag att ifrågasätta och tänka. Men jag lyckades aldrig sluta känna. Så när jag sa att det bara ”kändes fel” så ljög jag inte. Trots min fasad och trots mina vänners goda ord om honom kände jag något som spökade.
Det var ett jag som jag hade låst upp till hans förmån och i förhoppning om att få behålla en del av den kille jag höll som kärast.

Nu sitter jag på tåget hem till mitt Göteborg. Vi gjorde inte slut. Vi ska ses igen om två veckor. Men nu vet jag var jag har honom oavsett vad jag gör, och därför är det dags för mig att få reda på vad jag vill.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s